lørdag den 29. april 2017

Slàinte mhath!

Skotland - del 2

Halløj igen. Sidst vi efterlod bloggen sad vi og skuede ud over Loch Ness efter Nessie. Vores tålmodighed indenfor monsterjagt holdte ikke lang tid. Tirsdag kørte vi nemlig videre nord om Loch Ness op til Inverness. Efter at have diskuteret film på vej mod Inverness tog vi en hurtig beslutning - tirsdag formiddag kl. 11.45 var da det optimale tidspunkt at gå i biografen. Vue Cinemas satte scenen og vi nød to timer i selskab med Vin Diesel, Dwayne "The Rock" Johnson, Jason Statham og mange flere, i filmen The Fate of the Furious. Der var hæsblæsende action for alle pengene. Vi tænker 5 ud af 6 stjerner.
På vej ud af biografen blev vi indhentet af biograf-fatter, der undskylder for billedets kvalitet under filmen. Det var ikke liiiiige noget vi havde lagt mærke til - men han giver os to gratis billetter til en af deres 80 biografcentre i Storbritannien. Ikke dårligt!

Vi bevæger os herefter mod Tomatin, hvor den står på Whisky-smagning (ikke Whiskey, da vi jo er i Skotland). Fiona viser os rundt på Tomatin Whisky Distillery, og hun fortæller om både firmaet og whisky generelt. Som de videnshungrende unge mennesker vi nu engang er, spørges der meget ind og vores horisont udvides betragteligt - 'naturligvis' vil nogle nævne. Efter rundvisningen, står den på seks smagninger. Vi er muligvis for unge til at vore smagsløg har vænnet sig til de gyldenbrune dråber. Især Michell havde svært ved at komme igennem de seks glas. Eftersom vi havde været gode tur-deltagere, blev vi inviteret til en enkelt ekstra smagning af de rigtig dyre whiskys.... Puha det var et stort glas at komme igennem. Hvordan kan dråber til 2500 kroner være så opkast-inducerende?
Inden den sidste slurk skålede vi "Slàinte mhath", som betyder "godt helbred på Gælisk.


Lettere berusede (både over alkoholen og alt den nye viden) gik vi de fem minutter op til vores Bed & Breakfast, hvor ejeren, Kate, stod klar med hjemmelavet mad.


Onsdag startede vi igen med et solidt morgenmåltid, inklusiv lidt haggis, inden turen gik mod syd. Vi kørte til Glasgow, hvor vi så frem til at få vasket vores tøj fra vores bjergbestigning af Ben Nevis. Halvvejs mod Glasgow gjorde vi holdt ved det hyggelige Bruar House, der mindede om en Country Club. I Glasgow startede vores søgen efter et vaskeri, hvor vi faldt over endnu en skotsk nationalret - Deep Fried Mars Bar. Sikke en delikatesse! 7 ud af 6 stjerner! Aftenen blev brugt på et venskabeligt spil bowling. Da ingen af os er specielt kompetitive og kun fokuserer på at have det sjovt, blev vi enige om, at der ingen taber var..... Udover Søren.

Hele torsdag blev tilbragt i Glasgow. Vi besøgte de tre store fodboldstadions; Ibrox, Celtic Park og Hampden Park. Flotte stadions, jovist, men ingen af dem havde en magiske aura omkring sig som eksempelvis Energi Viborg Arena besidder. Efter at have kørt Glasgow tynd, parkerede vi Vauxhall'en og begav os ud på gåben (vi har efterhånden ikke så store efterveer fra bjergbestigningen). I en af Glasgow's kældre fandt vi Escape Reality, som er et Escape Room. I bund og grund går det ud på, at man bliver låst inde i et rum, får fortalt en historie og så skal man via samarbejde og kløgt løse forskellige opgaver for at bryde ud. Der var fem forskellige rum og sværhedsgrader fra 1-5. Det var et simpelt valg, hvorfor vi blev låst inde på Alcatraz fængsel (med sværhedsgrad 5) i hver sin celle, og havde så 1 time til at komme ud. Onde tunger vil påstå, at vi var kommet ud, hvor vi ikke kunne bunde. Med hjælp tre gange fra de ansatte og en overskridelse af tiden med ca. ½ time, kan man nok ikke påstå, at vi er de nye udbryderkonger.
Ovenpå denne skuffelse satte vi os på en pub og så Manchester fodbold derby imellem City og United på tv. Dette var en endnu større (omend mere forventet) skuffelse, og efter at have været vidne til 0-0 og dårligt fodboldspil trissede vi hjem. Trætte og skuffede.

Vi forlod hurtigt Glasgow og drog over grænsen til England. Efter 3½ time nåede vi Manchester og vores hotel, Trafford Hall Hotel som ligger i gåafstand fra Manchester Uniteds hjemmebane, Old Trafford, hvor vi skal se fodbold søndag. Selv i den tætte bytrafik gled vi let igennem - og blev hurtigt enige om at det at køre i venstre side, samt skifte gear med venstre hånd ikke er så svært endda. Efter at havde siddet stille i bilen i så mange timer, skulle der ske noget. Vi tog i Trafford Centre, et kæmpestort indkøbscenter der er større en flere af de store outlets i USA. Her fik vi oset og shoppet lidt, spist en Shepherds Pie inden der gik lidt konkurrence i den igen. Denne gang to 18-huls minigolfbaner, der skulle afgøre dysten. Tætte kampe med flere hole-in-ones endte med en smal sejr til den defensivt spillende Michell.

Endnu et hole-in-one fra Søren
Sejsbillede
Hvad skulle vi så lige bruge den sidste del af aftenen til? Nå ja, vi havde jo de to gratis biografbilletter. Så ind i bilen og hen til nærmeste Vue biografcenter. Denne gang var filmen "Guardians of the Galaxy 2". Det var åbenbart en VIP forestilling, hvor popcorn var gratis med i billetten og sæderne var store lænestole med benstøtte. Det var fantastisk - og den helt rigtig måde at se film på. Filmen i sig selv var et solidt valg og får 4 ud af 6 stjerner.

Vi har i skrivende stund lige fået morgenmad, som vi, af årsager vi ikke kan gennemskue, ikke skulle betale for - men gratis morgenmad er da bedre end ikke gratis morgenmad. Nu er vi klar til de kommende dage.

Håber alle har det godt - det har vi i hvertfald!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar