tirsdag den 14. september 2010

Chicago

Hej

Så er det blevet tid til et nyt blogindlæg. Vi har siden sidst bevæget os tilbage til USA efter en dags køretur i Canada, hvor vi fandt ud af at canadiere er dårlige billister. Vi var i hvert fald knap kommet på motorvejen får der skete et trafikuheld lige foran os. Heldigvis steg billisterne alle uskadte ud af bilerne, men især den ene bil havde taget en del skade. Vi kom dog sikkert til grænseovergangen ved Detroit hvor grænsevagten var uforstående overfor hvad vi ville i Detroit - han boede og arbejde der og mente at der intet var at se :-) (mon han er glad for sit liv?)

Da vi endelig var blevet lukket ind kørte vi igennem Detroit, og vi kunne godt se at det er en af USA's fattigste byer. Da vores tøj var ved at være brugt op, måtte vi endnu en gang tage på et "ghetto-vaskeri" - igen ingen hvide mennesker overhovedet. Vi valgte derefter at spise på en nærliggende fastfood restuarent, hvor vi var de eneste kunder sammen med en meget speciel mand, der "huggede" strøm til sin telefon fra deres stikkontakt. Det var personalet ikke tilfreds med, og da han ikke ville smutte lød politiets stemme pludselig over højtalerne. Vi har dog mødt den første tv stjerne på vores tur. Der er i USA netop startet et dokumentar program hvor de følger en familieejet pantebutik hvor folk kan pantsætte deres ting for hurtige penge. Programmet hedder "Hardcore Pawn" og da vi havde set programmet og stedet lå i Detroit kiggede vi ind. Her fik vi os en snak med en af de to hovedpersoner, nemlig sønnen.

Vi nåede dog også en enkelt køretur på den berømte 8 mile road.


Søndag kørte vi til Chicago, hvor vi pt. befinder os. Køreturen bragte os igennem 3 stater (Michigan, Indiana og Illinois) og ind i en ny tidszone der er 7 timer efter dansk tid. Til info er Chicago, USA's 3. største by. Vi tog straks på pub og så en amerikansk fodbold kamp mellem de lokale helte fra Chicago Bears og rivalerne Detroit Lions. Pubben var fyldt med fanatiske Bears fans, så det var da heldigt at de vandt.

Igår tog vi så på sightseeing i Chicago. Her blev set, Field Museum - et naturhistorisk museum hvor den største og mest komplette T-Rex står udstillet. Derefter tog vi ud til Navy Pier som er et havneområde med lidt forlystelser, butikker, bådture og ellers bare en hyggelig stemning. Her var vi oppe i et stort pariserhjul som gav god udsigt over Chicago skyline. Derefter gik turen til verdens næsthøjeste bygning Willis Tower (tidligere kendt som Sears Tower). Fra 103 etager oppe får man en god udsigt hvor man kan se til i alt 4 stater. Arkitekterne havde lavet 4 glasbokse som nærmest var "klæbet" på siden af bygningen, så man i 103 etagers højde kunne gå ud og se direkte ned. Benene blev da en smule gele-agtige.


De sidste seværdigheder på dagen var, The Bean - stor skulptur formet som en bønne, Old Town - den del af Chicago der ikke blev ødelagt af den store brand, Det gamle Playboy Mansion - Hugh Hefner er åbenbart fra Chicago, en Rock'n'roll McDonalds.

I dag skal vi slappe af indtil i aften hvor vi forventer at tage en tur i Chicagos næsthøjeste bygning, John Hancock Center og se byen oppefra når solen er gået ned.

Næste blogindlæg bliver muligvis først fra Los Angeles, da vi flyver på torsdag.

På gensyn fra
Søren og Michell

1 kommentar:

  1. Hej Søren og Michell, ser ud til i har det kanon, fedt at se billeder og følge med i jeres tur.
    Glæder mig til at hører om hele jeres tur når i er landet i Dk igen.
    Claus

    SvarSlet