lørdag den 25. september 2010

Grand Canyon

Hej

Så er vi tilbage på bloggen. Efter 4 dage i Las Vegas, satte vi igår kursen mod øst. Lidt udenfor Las Vegas passerede vi Hoover Dam - noget vi tager et nærmere kig på imorgen når vi kører retur. På turen mod byen Flagstaff, som ligger ca. 90 miles fra Grand Canyon, formåede Michell at lave et roadkill i form af en mus. Vi tog derfor straks på Roadkill Cafe og spiste. Stedets slogan er "You kill it, we grill it". Desværre blev det ikke til stegt mus.

Da vi i Las Vegas har boet i 5 - stjernet luksus på The Venetian Hotel, ville vi fortsætte med lidt luksus på vores næste hotel/motel. Selvom vi gik ned til 1½ stjerne faldte vi dog for navnet Luxury Inn. Der er i bund og grund ikke noget galt med motellet, men vi havde overset den lille jernbane på den anden side af vejen hvor der passerer et stort godstog ca. hver halve time. Så det blev ikke til meget søvn i nat (ca. 6-7 timer fik vi samlet).

Så var det heldigt at vi havde valgt at stå tidligt op og køre til Grand Canyon. Så kl. 4.00 kørte vi afsted. Det passede med at vi kunne se solopgangen over Grand Canyon fra et udsigtspunkt. Det var helt fantastisk - men også meget koldt i 7300 fods højde.



Efter solopgangen, spiste vi morgenmad og provianterede os. Vi medbragte hver især knap 8 liter vand, da vi havde fået det anbefalet. Der var flere stier i området, vi valgte selvfølgelig den sværeste, men også den flotteste. Det er overalt frarådet at gå fra toppen, ned til Colorado River i bunden og op igen på samme dag. En tur på ca. 20 km. Så sammen med dette råd og det faktum at Søren kun havde klip-klappere på (dette imponerede mange af de etablerede "hikere" som vi mødte på vejen), besluttede vi os for at vandre nedad i 2 timer og derefter op. Vi nåede langt ned og havde god udsigt til floden som ikke kan ses fra toppen. Opstigningen var straks en anden sag. Det er åbenbart nemmere at gå nedad end opad !?! Det var det stejleste vi nogensinde havde prøvet. Det var lidt hårdt at gå ned ad, da man hele tiden skulle holde igen for ikke at få overbalance - men opad måtte vi holde vores første pause efter kun 10 minutter (nedad stoppede vi kun kort hver halve time for lige at få en mundfuld vand) og derefter minimum hver 10. minut. Mere kunne vi ikke holde til. Vi gik opad i 3½ time.



Som det kan ses på det øverste billede, fik vi også besøg af et egern på en af vores pauser.

Der er nu fundet en vinder i vores konkurrence om antal kørte kilometer. Det blev en overtidssejr kan man godt sige, Mathias med sit sidste-sekunds bud på 6.666 km var tættest på. Vi kørte nemlig 6.355 km. Den eventuelle præmie er endnu ikke fundet. Men tillykke til en skarp vinder!

Som tidligere nævnt vender vi imogen tilbage til Las Vegas. På gensyn til næste gang.

Hilsen Michell & Søren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar