lørdag den 11. september 2010

New York

Hej derhjemme

Så har vi endelig internet igen! Efter 8 dage i New York City, er vi nu i Canada ved Niagara Falls. Vi har oplevet ufatteligt meget den sidste uges tid.

Torsdag kom vi til New York og blev indlogeret på det første af de to hoteller vi havde booket. Værelset var trangt, men vi kunne se Empire State Building fra det. Badeværelset var at finde på gangen, men det var faktisk ikke noget problem. Derefter tog vi op i Empire State Building, hvor der var udsigt over hele Manhattan, derefter så vi det berømte Madison Square Garden.

Fredag tog vi på Irsk pub og så England vinde 4 - 0 over Bulgarien i EM kvalifikationstuneringen. Der var en del engelske fans på pubben, så en god stemning.

Lørdag tog vi downtown og så Ground Zero, Wall Street, New York Stock Exchange, Battery Park og Brooklyn Brigde samt meget andet. Downtown er et finansdistrikt så der var seriøse skyskrabere over det hele. Vild fornemmelse at være "lukket inde" når man gik der på gaden.

Søndag byttede vi hotel, til lidt længere nord på. Her var lidt mere roligt, værelset var større men stadig badeværelse på gangen. Her havde vi dog fornøjelsen af at møde en mus på badeværelset. En sød lille mus, der desværre var død næste gang vi kom derud. Vi besøgte også Times Square - og vi har aldrig set så mange billboards. Da vi kom derned en dag der var mørkt, lyste det så meget op at man troede det var dagslys. Vi besøgte eksempelvis en Toys'R'us, som var så stor, at den havde et indendørs pariserhjul. Eftermiddagen gik med en tur i den kæmpe Central Park, en 5 km. lang park midt på Manhatten.

Mandag var der national helligdag i USA. Labor Day. Vi tog på Yankee Stadium i The Bronx og så New York tabe 3-4 til Baltimore. Vi kan hurtigt konkludere at baseball ikke lige er vores type sport. Der sker for lidt.

Tirsdag var vi på Stand Up Comedy clubben "Stand Up NY". Super sjov aften, med 7-8 komikere og 14 publikum, så det var en intim oplevelse. Vi frygtede den amerikanske humor, men fandt ud af at den kunne vi sagtens følge.

Onsdag gik med ren afslapning.

Torsdag (igår), var vi igen på Times Square hvor vi formåede at købe en CD fra en hjemløs for hele 20 dollar, Sørens skyld, da han er alt for godtroende og tager imod alt der bliver rakt imod ham. Efter at have hørt CD'en har vi valgt at donere den til den første der skriver en kommentar på dette indlæg - held og lykke, eller rettere sagt "knæk og bræk!" Aftenen blev brugt på at se Broadway musicalen "Lion King". En flot forestilling, med masser af sange vi kendte. Vi var også imponerede over hvor mange kulisser sådan en teater scene kan skabe.

I dag stod vi tidligt op, og satte kursen mod Niagara Falls. Vi var dog knap kommet uden for New York, før Søren (som kører bilen) ser en sort bil i bakspejlet med alle blink tændt. Søren bliver altså stoppet af politiet. Betjenten var altså ikke tilfreds med den fart Søren passerede ham med. Derfor hørte vi så de klassiske ord "license and registration, please!" (Hvilken oplevelse :-) Da betjenten dog ikke kunne finde en adresse at sende bøden til, slap Søren med en skarp reprimande! Vi har desværre ikke billeder af denne episode. Efterfølgende var Søren super glad for at have "snydt" betjenten for bøden og Michell for en gang for alle at have vundet slagsmålet om at være den bedste bilist!

Efter samlet 460 miles kørsel i dag nåede vi frem til Canada. I aften var vi ude og spise i Skylon Tower. Et 160 meter højt tårn med udsigt over hele Niagara Falls, som roterede mens vi indtog vores henholdsvis Sirloin Steak og Filet Mignon :) Samtidig med et fyrværkeri show.

Her er lidt stemningsbilleder fra den sidste uges tid:




Hurricane Earl som fyldte meget i medierne ramte New York, fredag aften - fik vi da at vide. Vi mærkede intet til orkanen og som en af stand up komikerne sagde, var det den første orkan der hverken skabte regn eller blæst. Til gengæld overlede vi en brand som foregik på samme gade hvor vi boede!

Imorgen går turen til Detroit og derefter Chicago.

Vi skrives ved.

Hilsen Søren og Michell

1 kommentar:

  1. Yes, I'm first :-)......
    - og jeg har jo også snart fødselsdag, så en ekstra gave, kanon !
    Knus fra Michell's far

    SvarSlet